Laddercompetitie Enkel
 
De Laddercompetitie Enkel is een nieuwe competitie binnen onze tennisclub en zal een combinatie worden van de laddercompetitie en het enkel clubkampioenschap. Zo zal je in een eerste fase, volgens de regels van een laddercompetitie (binnenkort te vinden op onze website), tegenstanders kunnen uitdagen om jezelf zo goed mogelijk te plaatsen voor het enkel clubkampioenschap.
 Op 5 augustus wordt een eindrangschikking opgemaakt en op basis van deze ranking kan de speler zich vrijwillig inschrijven voor de eindronde. Een goede ranking betekent een gunstige loting als reekshoofd voor dit finaleweekend. 
 
Om elke tennisliefhebber een leuke spelbeleving te garanderen en van wedstrijden te voorzien, hebben wij vier categorieën vastgelegd om jullie in te schrijven, op basis van het enkel klassement van Tennis Vlaanderen. Bovendien zijn alle leeftijden welkom in elke categorie:  Echte starters (t.e.m. 3 punten – weinig wedstrijdervaring) / Maximaal 10 punten / Maximaal 30 punten / Open Reeks.


Definitie

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - kunnen uitdagen tot een tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen.

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van de club en er zijn géén kosten aan verbonden.

De leden worden bij aanmelding van de laddercompetitie op volgorde van speelsterktes ingedeeld, met dus de sterkste bovenaan en vervolgens alfabetisch bij gelijke punten.

De eerste twee wedstrijden van elke deelnemer worden gepland door de werkgroep competitie. Later kan je zelf iemand uitdagen voor een wedstrijd.


Reglement

  1)  Je mag iedereen uitdagen die boven je staat op de ladder. Je mag ook iemand  uitdagen die maximum twee plaatsen onder je staat.

  2)  Als je wint neem jij de plaats van de verliezer in en de spelers tussenin zakken een plaats.

  3)  Je mag niet tweemaal achter elkaar tegen dezelfde spelen.

  4)  Je moet minstens één wedstrijd per twee weken spelen.

  5)  Als je uitgedaagd wordt om een wedstrijd te spelen, moet de wedstrijd binnen de 7 dagen na uitdaging gespeeld worden.

  6)  Je mag een uitdaging niet weigeren, tenzij je al een afspraak hebt.
       Je hebt pas een afspraak als er een wedstrijd genoteerd staat op het blad “Geplande wedstrijden” in de gang.

  7)  Een wedstrijd wordt bij voorkeur gespeeld in het weekend gespeeld. Zodoende  moet je hiervoor niet extra reserveren, en kunnen de avonden in de             week gewoon doorgaan.

  8)  Een wedstrijd in de eerste fase duurt 60 minuten inclusief opwarming (max 5 min. Hierbij wordt het aantal games doorgeteld zonder het gebruik van             sets en na één uur wordt de stand genoteerd op het blad "Geplande wedstrijden" in de gang.

  9)  De uitslag wordt genoteerd op het blad "Geplande wedstrijden" met een OK akkoord van de verliezer.

10)  Tijdens het finaleweekend (27 – 28 augustus 2022) wordt er in een speciale format gespeeld waarbij elke deelnemer evenveel (korte) wedstijdjes zal           spelen. Iedere deelnemer is vrij om zich hiervoor in te schrijven na de voorronde die zal worden afgesloten op donderdag 4 augustus 2022. Op 5                 augustus wordt een eindklassement opgemaakt het welke de reekshoofden van de finale zal aanduiden.